Sunnuntaina Osku osallistui Kajaanin kv-näyttelyyn. Nuorten luokassa oli vain yksi koira Oskun lisäksi ja yhteensä perroja oli ilmoittaunut 28. Tuomarina oli latvialainen Ligita Zake. Värikirjo oli mahtava, koko mustasta koko valkoiseen ja kaikkea mahdollista siltä väliltä.

Osku liikkui ihan mallikkaasti mutta siihen se sitten jäikin. Tuomarin kyykistyttyä katsomaan hampaita alkoi Oskulla viirata; mahdoton murina ja ärinä, jolloin jouduin nappaamaaan kiinni turpakarvoista (olin varma, että tuomarilta puuttuu kohta osa sormista). Seuraavaksi tuomari tunnusteli päätä, rintaa, selkää ja häntää (tasaista murinaa koko ajan) kunnes käsi meni  kohta kiveksiä ja taas alkoi kunnon ärinä. Tässä vaiheeessa minulla oli jo tuskanhiki ja pelkäsin, että lennämme suoraan ulos kehästä. Täytyy kai kiittää tuomaria kärsivällisyydestä, kun kuitenkin antoi oskulle EH:n. Tässä Ligita Zaken arvostelu:
"Correct type. A bit cloce to ground. Correct type of head. Could have stronger topline. Broad and deep body. Correctly angulated. Fourlegs long enough. Need a lot of ring training to show him better."
Tulos siis NUO EH, NUK2.

Tuomari sanoi vielä, että ainoa este koiran paremmalle arvioinnille on käytös! Eli nyt alamme kiertämään kaikki lähialueen mätsärit ja harjoittelemme KÄYTTÄYTYMÄÄN!!

Näyttelyyn osallistuivat myös Oskun sisko Helinä (NUK4) ja äiti Hilda (AVO2) sekä Elmo (AVO2). He kaikki saivat ERI:n. Paljon Onnea!