Eilen vietimme itsenäisyyspäivää möllikisojen merkeissä. Suunnistimme Kiuruvedelle hienoon agilityhalliin kisaamaan (kateellisena katselin tilavaa uutta hallia)! Ohjelmassa oli kolme sarjaa eli 1= alkeismölli, 2= mölli, 3=kilpailijoille. Me olimme mukana kahdessa ensimmäisessä.

Alkeismöllirata oli helppo; aita, puomi, mutkamutki ja kolme aitaa. Kaikki meni niin kuin pitikin, puomilla vain vauhtia olisi voinut olla enemmän. Olemme viime aikoina harjoituksissa treenanneet kovasti keinua ja Osku nyt kisassa luuli varmaan menevänsä keinulle, kun puolessa välissä nousua kyyristyi matalaksi. Minä itse olin jo menossa puomin alastulon luona, kun tajusin että Osku jäi jälkeen. Siellä toinen kyyristeli ja odotti milloin keinun pää alkaa laskeutua =) Sitten kun Osku tajusi, että kyseesä olikin puomi alkoi kova rynniminen eteenpäin ja loppu mentiinkin vauhdilla. Tuloksena oli medi-luokan voitto!

Mölliluokassa oli vaikeusastetta lisätty ja esteitä oli 11. Nyt ei puomilla enää hidasteltu vaan mentiin sellaisella vauhdilla, että minä en pysynyt perässä! Onneksi puomin jälkeen oli mutkaputki suoraan edessä, joten sain Oskun ohjattua sinne huutamalla (huomattavasti koiran takaa) "Putkeen" ja näin pääsin itse oikomaan seuraavalle esteelle. Loppu meni mallikkasti ja minäkin pysyin Oskun mukana (tai Osku piti minut mukana). Tuloksena oli nytkin medi-luokan voitto puhtaalla suorituksella!

Harjoittelumotivaatio on nyt ainakin huipussaan ja keväällä on tarkoitus startata virallisissa kisoissa. Tosin pelkkä ajatuskin saa mahan kipeäksi jännityksestä =)